Amtele Communication AB förstärker!

2019-06-05

Från den 3 juni förstärker Amtele Communication AB sitt produkterbjudande med ett antal nya leverantörer. De två största är VIAVI och ADVA/Oscilloquartz som båda är ledande inom sina respektive områden.

Samtidigt börjar Hans Svensson och Joachim Hauser sin anställning hos Amtele Communication AB, dem kommer båda senast från Gigacom AB. Hans och Joachim har tidigare varit anställda på både 2 Wave Systems AB och på JDSU Nordic AB.

Amtele är sedan tidigare återförsäljare för VIAVI´s AvComm produkter och kommer nu att bli en helhetspartner till VIAVI med testutrustning för mätning och övervakning av radio, koppar och fibernät. Med Oscilloquartz får Amtele Communication AB in en ledande leverantör inom det snabbt växande området nätsynkronisering som bland annat är en viktig del i utbyggnaden av 5G näten.

"I och med att Hans och Joachim med sin långa erfarenhet av test och mät för fasta nät ansluter till oss blir vi nu en helhetsleverantör av testutrustning för alla typer av kommunikationsnät. Vi hälsar våra nya kunder välkomna och ser att vi nu med denna breddning kommer att kunna supportera alla våra kunder på ett ännu bättre sätt," säger Stefan Bengtsson VD för Amtele Communication AB.

"Nya telekomteknologier kräver mätfunktionalitet tidigt, vi på VIAVI har alltid levererat test och mätutrustning till ny teknik inom mobilnät, fibernät och kopparnät både för utveckling och installation i rätt tid. Amtele Communication AB blir vår Partner för hela vår breda produktportfölj, det kommer att gynna alla våra kunder med ännu bättre support och service. Jag ser fram emot nya möjligheter och fler nöjda kunder," säger Bengt Carlson, VD för VIAVI Solutions AB.