AMPLEX AB ÄR NYA ÄGARE AV AMTELE GRUPPEN

2020-03-06

Amplex AB, en systerkoncern till KAMIC Group, har förvärvat samtliga aktier i Amtele-gruppen bestående av Amtele Communication AB samt Amtele Engineering AB med dotterbolaget KIMO Instrument Sverige AB. Säljare är Indumetric AB, bakom vilket står fem delägare som samtliga innehar ledande positioner i Amtele-bolagen.

Amtele-gruppen omsätter drygt 100 miljoner kronor och har ett 20-tal anställda. Huvudkontoret ligger i Kungens Kurva strax söder om Stockholm och man har även kontor i Billdal, Göteborg och Vanda, Helsingfors.

”Som ny ägare ser vi fram mot att tillsammans med Amteles ledning jobba för en fortsatt positiv utveckling och tillväxt för gruppen”, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Amplex AB och KAMIC Group.

Amtele-gruppens tidigare ägare och ledningspersoner kommer fortsätta att arbeta i sina respektive positioner i bolagen. VD för Amtele är Stefan Bengtsson och han kommenterar affären: ”Det känns mycket bra att vi nu blir en del i ett större sammanhang där vi samtidigt kan behålla en stor del av vår entreprenöriella frihet. I Amplex-sfären, där även KAMIC Group ingår, kommer vi få tillgång till kunskap, kontakter och strukturellt stöd som kommer göra Amtele-gruppen långsiktigt ännu starkare.”